Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDanas pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost: Vrijeme širom Bosne i Hercegovine

Danas pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost: Vrijeme širom Bosne i Hercegovine

Danas će Bosna i Hercegovina uživati u pretežno sunčanom vremenu. Očekuje se mala do umjerena oblačnost tokom dana.

Vremenska prognoza za jutro

U jutarnjim satima, sjeverna Bosna doživeće prolazno povećanu naoblaku. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne duvaće slaba do umjerena bura.

Temperaturne vrijednosti na današnji dan

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 18 do 24 stepeni, dok će na jugu dostići i do 28 stepeni. Dnevna temperatura će varirati od 26 do 32 stepena, a na jugu čak i do 38 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak, 30.07.2024. godine, očekuje se sunčano vreme. U Hercegovini će duvati umjerena bura, dok će ostatak zemlje imati slab sjeveroistočni vjetar.

Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 20 stepeni, a dnevne od 26 do 32 stepeni. U srijedu, 31.07.2024. godine, sunce će i dalje dominirati, uz slab sjeverni vjetar.

U četvrtak, 01.08.2024. godine, očekujemo slične vremenske uslove. Dnevne temperature mogu dostići između 33 i 39 stepeni.

Biometeorološke prilike

Biometeorološke prilike su danas djelimično povoljnije u odnosu na prethodni dan. Jutarnje temperature će se osjećati ugodnije za većinu populacije.

Međutim, hronični bolesnici i meteoropate trebaju paziti tokom jutra. Tokom poslijepodneva preporučuje se smanjenje fizičkih aktivnosti.

Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezni. Prilikom boravka na otvorenom, preporučuje se zaštita od vrućine i UV zračenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -