Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Doljani i Deleuša primijećena je pojačana frekvencija vozila. Ovi prijelazi bilježe povećani promet na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet je takođe pojačan, ali zadržavanja iznose do 30 minuta.

Apel BIHAMK-a vozačima

“Molimo vozače, koji putuju na dužim relacijama, da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana”, poručili su iz BIHAMK-a. Oni su naglasili važnost odmora dok se vozi. Također su apelovali da vozači uvijek drže odstojanje između vozila i da poštuju saobraćajne propise.

Novosti o graničnim prijelazima

Do kraja augusta bit će otvoren granični prijelaz Krstac za putnički saobraćaj. Na graničnom prijelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona. Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača.

Sanacioni radovi na magistralnim putevima

Na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom. Saobraćaj za vozila preko 30 tona je obustavljen. Sanacioni radovi aktuelni su i na putevima: Vitez – Travnik, Kladanj – Vlasenica, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje i drugi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -