Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBošnjačka stranka jača političku poziciju u Crnoj Gori uz pet ministarskih pozicija

Bošnjačka stranka jača političku poziciju u Crnoj Gori uz pet ministarskih pozicija

Pet ministarskih pozicija u Vladi Crne Gore dobila je Bošnjačka stranka (BS) nakon nedavne rekonstrukcije vlasti. Ervin Ibrahimović, predsjednik stranke i novi potpredsjednik Vlade, govorio je za “Dnevni avaz” o motivima ulaska BS-a u izvršnu vlast.

Dobra iskustva i političke okolnosti

Ibrahimović je istakao da su konsultacije s članstvom i simpatizerima bile ključne. Zajednički su došli do zaključka da bez BS-a nema ni razvoja sredina gdje žive Bošnjaci. Kao dio Europske pučke stranke (EPP), BS će raditi na promociji evropskih i NATO vrijednosti u Crnoj Gori.

Prioritet za evropske integracije

Novi šef crnogorske diplomatije najavio je da će BS aktivno raditi na evropskim integracijama. „Crna Gora je spremna da, zajedno s drugim partijama, uvede zemlju u EU“, naglasio je Ibrahimović.

Regionalna saradnja kao prioritet

Dotakao se i odnosa s susjednim državama, naglašavajući potrebu za dobrom regionalnom saradnjom. “Zelimo najbolje odnose sa svim susjedima”, dodao je, ističući važnost zajedničkog napretka.

Kritike i optužbe

Iako su stigle čestitke i pozitivni komentari, izašao je i niz kritika. Ibrahimović je, međutim, potvrdio da su članovi BS-a posvećeni poštivanju presuda Međunarodnog krivičnog suda.

Posvećenost razvoju sjevera Crne Gore

Ibrahimović je naglasio da će prioritet biti razvoj sjevera Crne Gore. Stranka se obavezala da će raditi na očuvanju prava Bošnjaka i ravnomjernom razvoju cijele zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -