Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKontroverza oko saradnje MUP-a RS-a i MUP-a Srbije: Konaković izneo dokumente iz...

Kontroverza oko saradnje MUP-a RS-a i MUP-a Srbije: Konaković izneo dokumente iz 2011. godine

Upravni dokumenti i tvrdnje Konakovića

Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda, nedavno je obznanio dokumente iz 2011. godine. Prema njegovim tvrdnjama, MUP Republike Srpske ima pravo na saradnju s MUP-om Srbije. Ova saradnja podrazumijeva formiranje zajedničkih timova, a sve je to legalno verificirano od strane Bosne i Hercegovine.

Parlamentarna odobrenja

Konaković je istaknuo da su ovi dokumenti usvojeni u oba doma Parlamenta BiH. Otkrio je da je sporazum potpisao Željko Komšić, dok je Bakir Izetbegović glasao za njega. Ove informacije ukazuju na ozbiljnost trenutne situacije u vezi s bezbjednosnim pitanjima.

Reakcija Komšića na optužbe

Željko Komšić je brzo reagovao na Konakovićeve tvrdnje. Opisao je Konakovića kao „patološkog lažova“ i naglasio da nije moguće raspravljati s njim. Smatra da je Konakovićevo neznanje štetno, te da komunikacija s njim djeluje besmisleno.

Kritike na najavljenu posjetu MUP-a Srbije

Cijela situacija dodatno se zakomplikovala nakon najave dolaska pripadnika MUP-a Srbije u Banja Luku tokom turističke sezone. Stranke SDA i DF su kritizovale Konakovića, smatrajući ga odgovornim za ovu situaciju. Ova debata otvara brojna pitanja o bezbjednosti i suverenitetu BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -