Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetCiolacu o Orbanu: Kontroverzni govor, ali saradnja ostaje

Ciolacu o Orbanu: Kontroverzni govor, ali saradnja ostaje

U osvrtu na nedavni govor mađarskog premijera Viktora Orbana, rumunski premijer Marcel Ciolacu istakao je da niko ne može sugerisati Orbanu kakve će izjave davati. Ciolacu je odgovorio na kritike vezane za Orbanove kontroverzne komentare, naglašavajući da je to u potpunosti stvar mađarskog premijera.

Rumunija i Mađarska kao partneri

„Da li je Orban rekao nešto o Rumuniji? Da li želite da mu zabranim ulazak u našu zemlju? Oprostite, ali Mađarska je naš treći partner u Evropskoj uniji“, poručio je Ciolacu. Ovaj istaknut odgovor dodatno naglašava značaj saradnje između Rumunije i Mađarske u okviru EU.

Nastavak saradnje između zemalja

Premijer Ciolacu je također izrazio želju da se nastavi rad na zajedničkim projektima. „Hajde da pokrenemo brzi voz između Budimpešte i Bukurešta. Održat ćemo svoju riječ“, naglasio je. Ovime daje do znanja da uprkos kontroverzama, fokus ostaje na unapređenju veze dviju zemalja.

Orbanov govor u Transilvaniji izazvao reakcije

Mađarski premijer održao je govor u Transilvaniji pred zajednicom etničkih Mađara. Tokom svog izlaganja, nije štedio kritike ni na račun Ukrajine ni na Brisel, što je izazvalo brojne reakcije širom Evrope.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -