Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVedad Dedić iz Zenice osvaja titulu šampiona na 458. skokovima sa Starog...

Vedad Dedić iz Zenice osvaja titulu šampiona na 458. skokovima sa Starog mosta

Na danas održanim 458. skokovima sa Starog mosta, Vedad Dedić iz Zenice zauzeo je prvo mjesto. Njegov skok u kategoriji „laste“ bio je najbolji, iako nije dobio sve desetke. Stručni žiri prepoznao je njegov talent, dok su se takmičari borili za najvišu titulu u ovoj popularnoj manifestaciji.

Konkurencija na visokom nivou

U kategoriji skokova na glavu, drugo mjesto pripalo je Evaldu Krniću iz Tuzi. Krnić nije uspio odbraniti svoju titulu šampiona. Treće mjesto osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva, čime je potvrdio kvalitet takmičenja.

Pobjednici u skokovima na noge

U kategoriji skokova na noge, mladi Mostarac, Emel Tiro, zablistao je savršenim nastupom. On je u oba kruga dobio sve desetke. Igor Kazić završio je na drugom mjestu, dok je treće mjesto pripalo Jasminu Kresi, također iz Mostara.

Tradicionalni spektakl privukao brojne posjetitelje

Ova sportsko-turistička manifestacija okupila je nekoliko hiljada posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine, te inozemstva. Alica Jakirović, poznati mostarski umjetnik, ponovo je bio predsjednik stručnog žirija. Ocjenjivali su i Branko Bogičević, Semir Drocić, Faruk Solaković i Samir Zukanović. Događaj je vodio delegat Aleksandar Seksan, a koordinatori su bili Vedran Ugljen i Đani Jakirović.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -