Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeMarica Topfit predstavlja novu kuharicu i savjete za zdraviji život

Marica Topfit predstavlja novu kuharicu i savjete za zdraviji život

Popularna fitness i gastro blogerica Marica Ćališ, poznata kao Marica Topfit, nedavno je predstavila svoju novu kuharicu. U razgovoru sa nama, otkrila je kako strast prema kuhanju pretvara u način života.

Strast prema zdravom kuhanju

Marica je istaknula da su njen Instagram profil, web stranica i vodiči za zdravu prehranu rezultat želje da pomogne ženama. “Manje je više” je princip na kojem se temelji njena prehrana, a trening je fokusiran na mentalno zdravlje.

Plan prehrane za uravnotežen život

Novi plan prehrane nudi 1600 kalorija dnevno s detaljnim obrocima za svaki dan. Ovaj sveobuhvatni plan uključuje razne opcije, od keto do slastica prilagođenih zdravom načinu života. Marica vjeruje u važnost balansiranja nutrijenata kako bi se zadovoljile svakodnevne prehrambene potrebe.

Omiljena jela i izazovi prehrane

Između ostalog, cijenim talijansku kuhinju jer omogućava brzu pripremu zdrave hrane. No, čokolada i pizza su njeni slabi trenuci. Marica s ponosom ističe važnost svježe i sezonske hrane za dobivanje optimalnih nutrijenata.

Savjeti za održavanje ravnoteže

Marica primjenjuje pravilo 80:20, gdje 80% prehrane čini zdrava hrana, dok 20% predstavlja uživanje. Ovo pravilo pomaže u izbjegavanju preskakanja obroka, što može dovesti do prejedanja.

Na kraju, Marica poručuje kako je pravilna prehrana ključna za očuvanje zdravlja. Uz disciplinu, upornost i strast možete postići željene rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -