Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaobraćaj u Sarajevu: Problemi sa semaforima i turistička sezona

Saobraćaj u Sarajevu: Problemi sa semaforima i turistička sezona

Građani se suočavaju s poteškoćama

Prema informacijama od čitalaca, situacija sa semaforima u Sarajevu postaje sve ozbiljnija. Mnogi građani se već duže vrijeme susreću s problemima u naselju Drvenija. Naime, semafor u ovom naselju ne funkcioniše, što dodatno otežava kretanje vozila i pješaka.

Policija nije reagovala

Unatoč navodima građana, ekipe policije nisu još uvijek izašle na teren kako bi regulisale saobraćaj. Ovaj propust dodatno pogoršava situaciju, no srećom, za sada nije došlo do veće gužve u saobraćaju.

Utjecaj na turistički centar

Nažalost, drugi problemi zbog nefunkcionalnih semafora mogu se primijetiti i u centru grada. Ova lokacija, posebno popularna među turistima, postaje izazov za vozače. U jeku turističke sezone, dodatne gužve mogle bi stvoriti velike komplikacije.

Potrebne hitne mjere

Građani pozivaju nadležne organe da brzo reaguju i nađu rješenje za ovaj problem. U suprotnom, Sarajevo, kao važna turistička destinacija, može doživjeti dodatne probleme u saobraćaju. Povećana prisutnost policijskih službenika bi pomogla u regulaciji saobraćaja i sprječavanju potencijalnih nesreća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -