Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZeničko-dobojski kanton povećava ulaganja u policiju: Novi program opremanja

Zeničko-dobojski kanton povećava ulaganja u policiju: Novi program opremanja

Ulaganja u Upravu policije MUP-a ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju usvojila je izmjene Programa utroška sredstava za kapitalna ulaganja. Ova ulaganja uključuju nabavku opreme za Upravu policije MUP-a ZDK u iznosu od 788.000 KM. Resorni ministar MUP-a ZDK, Emir Vračo, potvrdio je novinarima da ukupna ulaganja za ovu godinu iznose 3.344.000 KM.

Planirana kupovina opreme

Vračo je istaknuo da su prošle godine ulaganja iznosila 1.112.000 KM, te da trenutno planiraju značajnija ulaganja. Od 788.000 KM, 288.000 KM će biti usmjereno za nabavku terenskih vozila za Specijalnu policiju, 200.000 KM za specijalne dronove i 300.000 KM za HD kamere, koje će biti instalirane u vozila policije.

Problemi sa uniformama

Nažalost, situacija oko nabavke jedinstvenih uniformi za policiju Federacije BiH je otežana. Zbog složenosti tenderskih procedura, postupak je trenutno u zastoju. Vračo se nada da će ubrzati proces i da će policajci uskoro dobiti nove uniforme.

Obuka i nova radna mjesta

MUP ZDK radi na popuni svojih redova. Trenutno se 105 policajaca iz ZDK školuje na Policijskoj akademiji u Sarajevu. Vračo je najavio raspisivanje novog konkursa za 118 policijskih službenika u naredne dvije sedmice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -