Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDirektor Službe za poslove sa strancima BiH demantuje lažne vijesti o napadu

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH demantuje lažne vijesti o napadu

Demantiranje napada na direktora Laketu

Žarko Laketa, direktor Službe za poslove sa strancima BiH, oštro je demantovao lažne vijesti koje su se pojavile u medijima. Prema tim navodima, Laketa je danas navodno napadnut u Terenskom centru u Mostaru. Međutim, on je tog trenutka bio na službenom sastanku u Sarajevu.

Ogorčenje zbog lažnih informacija

U izjavi za “Avaz”, Laketa je naglasio da su svi prisutni na sastanku u njegovom kabinetu spremni potvrditi njegovu prisutnost u trenutku kada se, prema medijima, trebao dogoditi napad. Ove neistinite informacije ne samo da narušavaju ugled Službe, već također uznemiravaju javnost.

Mjere protiv širenja neistina

Služba za poslove sa strancima BiH planira poduzeti sve potrebne korake kako bi zaštitila ugled svojih službenika. Iz Službe su najavili pravne mjere protiv onih koji šire ove lažne informacije. Također, pozvali su medije da se pridržavaju novinarske etike i provjere činjenice prije objavljivanja.

Reakcija na navode BN portala

Podsjećamo, prema informacijama BN portala, Josip Kvesić je navodno upao u kancelariju u kojoj se nalazio Laketa. Izvještaji sugeriraju da je on verbalno i fizički napao direktora. Laketa je izjavio da ovaj incident nije prijavio policiji, ali naglašava da je cijeli događaj neutemeljen.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -