Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPolitički skandal: Kešo optužuje Konakovića za laži i neodgovornost

Politički skandal: Kešo optužuje Konakovića za laži i neodgovornost

Bosanskohercegovački političar Kešo javno je optužio ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića za uporno širenje laži u javnosti kako bi prikrio svoje učešće u kontroverznim dogovorima. Kešo tvrdi da Konaković izbjegava preuzeti odgovornost za implementaciju spornih elemenata dogovora s “svesrpskim saborom” i umjesto toga lažima pokušava zaštititi svoj ugled.

Prema Kešovim riječima, Konaković bi trebao pažljivo pročitati Sporazum o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije kako bi shvatio da postoji jasno utvrđen način saradnje putem “centralnih kontakt tačaka”. Kešo naglašava da Konaković, umjesto konstruktivne rasprave, pokušava skrenuti pažnju javnosti s fokusa.

Prozvan da objasni neke kontroverzne odluke, Konaković je dobio još oštriju kritiku. Kešo ističe da bi Konaković trebao preuzeti odgovornost i surađivati sa svojim koalicijskim partnerima kako bi transparentno riješili sporna pitanja.

Ova izjava dolazi u vrijeme povećanih političkih tenzija i optužbi među bosanskohercegovačkim političarima te postavlja pitanje kako će se situacija dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -