Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHRadovi na vodovodnoj mreži - Mogući prekidi snabdijevanja vodom u Sarajevu

Radovi na vodovodnoj mreži – Mogući prekidi snabdijevanja vodom u Sarajevu

Zbog planiranih radova na popravci kvarova i intervencija na vodovodnoj mreži, stanovnici određenih ulica u Sarajevu mogli bi se suočiti s prekidima u snabdijevanju vodom. U sklopu projekta rekonstrukcije vodovodne mreže, koji se finansira sredstvima EBRD kredita, radovi će se izvoditi u nekoliko ulica.

Ulice koje će biti obuhvaćene radovima su: Koševo, Reisa Fehima Spahe čikma, Drinska, Hasana Bibera, Alipašina, Muhameda ef. Pandže, Zije Dizdarevića, Betanija, Obhodža, Dejzina Bikića, Jukićeva, Humska, Abdurahmana Muharemije, Patriotske lige, Bolnička, Koševo, Braće Begić, Muhameda Hadžijahića, Sulejmana ef. Musića, Rakovička cesta, Grabovine, Rukodol i Bardakčije. Osim toga, prekidi u snabdijevanju vodom mogu se očekivati i u naseljima Velešići, Pofalići, Koševsko brdo, Ciglane i Šip, zajedno s pripadajućim ulicama.

Iz Vodovoda i kanalizacije (ViK) su poručili da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje nakon završetka radova, u poslijepodnevnim satima. U međuvremenu, stanovnici se mogu obratiti ViK-ovom dispečerskom centru za informacije na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Ovi radovi, iako su kratkotrajni, mogu izazvati privremenu nelagodu za stanovnike pomenutih ulica. ViK je zamolio građane za strpljenje i razumijevanje dok se radovi ne završe, te je istaknuo da se sve čini kako bi se vodovodna mreža održavala u što boljem stanju.

Stanovnici koji planiraju kupovinu vode za piće ili druge potrebe mogu obratiti pažnju na ovu najavu kako bi se na vrijeme pripremili za eventualne prekide snabdijevanja vodom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -