Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMuškarac koji se oglušio o policijsko naređenje da se udalji prijetio službeniku...

Muškarac koji se oglušio o policijsko naređenje da se udalji prijetio službeniku PU Stari Grad

Muškarac je optužen za napad na policijskog službenika nakon što se oglušio o naređenje da se udalji sa mjesta nesreće. Incident se dogodio 30. jula 2021. godine u ulici Josipa Štadlera u Sarajevu.

Prema podacima iz optužnice, muškarac je došao na mjesto nesreće koje je bilo obilježeno policijskom trakom “STOP” zbog prethodno nastalog požara u jednom od stanova na adresi. Policijski službenik PU Stari Grad ga je upozorio da se udalji s mjesta nesreće, ali se on oglušio i napao službenika.

Tokom napada, optuženi je fizički nasrnuo na službenika, gurajući ga unazad. Također mu je uputio psovke i prijetnje, izjavivši da je zamjenik ministra i da će službenik ostati bez posla. Također je uputio prijetnje o tome da zna gdje službenik živi i detalje o njegovom vozilu.

Postupajući tužilac je predložio saslušanje devet svjedoka i izvođenje više od 20 materijalnih dokaza kako bi se potvrdile optužbe protiv muškarca.

Očekuje se da će glavni pretres ove predmete biti zakazan u narednom periodu, a muškarcu se sudi za kršenje zakona i napad na službeno lice.

Napadi na policijske službenike su ozbiljan prekršaj i svako takvo ponašanje mora biti strogo sankcionirano. Policija ima važnu ulogu u održavanju reda i sigurnosti u društvu, a napadi na njih predstavljaju napad na sigurnost i pravni poredak.

Svi građani trebali bi imati poštovanje prema policijskim službenicima i poštovati njihova naređenja. Širenje nasilja i prijetnji samo dodatno narušava stabilnost društva i krši principe vladavine prava.

Očekuje se da će ovaj slučaj biti temeljito istražen kako bi se utvrdile sve činjenice i pravedno kaznio počinitelj napada na policijskog službenika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -