Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMazalica kritikuje ambasadora Murphya zbog nedostatka izjava o nasilju u SAD-u

Mazalica kritikuje ambasadora Murphya zbog nedostatka izjava o nasilju u SAD-u

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Mazalica, izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka izjava ambasadora Erica Murphya o nedavnom nasilju koje se dogodilo u Sjedinjenim Američkim Državama. U izjavi koja je privukla pažnju javnosti, Mazalica je rekao: “Murphy, dok se tobože brine o korupciji u Federaciji BiH i budžetu RS, zanemaruje haos koji vlada u SAD-u u predizborno vrijeme”.

Mazalica je dodao da građani SAD-a zaslužuju pažnju i podršku, te je upitao: “Zaslužuju li građani SAD-a da im ne pucaju na bivšeg predsjednika i aktuelnog predsjedničkog kandidata?” On je istaknuo kako je “zanimljivo da o tome niko ništa nije čuo od Murphyja”.

Dalje je naglasio da je “očigledno pokušavao skrenuti pažnju sa činjenice da su u SAD-u pucali na bivšeg i budućeg predsjednika, a da on kao ambasador, kao ni njegovi bošnjački prijatelji, nisu našli za shodno da se oglase o tom pitanju, za razliku od ostalih zvaničnika širom Evrope i civiliziranog svijeta”.

Na sličan način, Nedeljko Elek, SNSD-ov direktor kompanije “Sarajevo gas” Istočno Sarajevo, izrazio je svoju zabrinutost zbog finansijskog stanja SAD-a putem svog Twitter profila. On je napisao: “SAD – dug 18,5 biliona dolara, što je po stanovniku 58,437 dolara. Da mi vama pošaljemo Zoru Vidović da vam malo sredi finansije? Jbt kakvi kreteni!”.

Ovo je još jedan primjer kritike koja dolazi iz Bosne i Hercegovine prema političkom događanju u SAD-u. U međunarodnoj zajednici sve više se stvara svijest o nedostatku podrške i osude nasilja koje se dešava u zemlji koja je nekada bila sinonim za stabilnost i demokratiju.

Iako ambasador Murphy još nije komentarisao ove izjave, može se očekivati da će ova tema biti dodatno istaknuta u budućim konverzacijama između američkih i bh. zvaničnika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -