Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZastupnici Parlamentarne skupštine BiH usvojili Prijedlog zakona o budžetu institucija za 2024....

Zastupnici Parlamentarne skupštine BiH usvojili Prijedlog zakona o budžetu institucija za 2024. godinu

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su prije nekoliko dana Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH za 2024. godinu. Ova odluka dolazi nakon što je nacrt budžeta već bio usvojen u Vijeću ministara BiH. Novi budžet iznosi 1.355.400.000 KM, što predstavlja povećanje od 40 miliona KM u odnosu na prethodnu godinu.

Iako je generalni budžet povećan, budžet za Ministarstvo odbrane BiH je smanjen. Smanjenje budžeta zadesilo je i Ministarstvo komunikacija i prometa, Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija. S druge strane, Ministarstvo sigurnosti, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, OSA, Predsjedništvo BiH, Centralna izborna komisija (CIK), IDDEEA i Služba za poslove sa strancima imaju povećane budžete za narednu godinu.

Sjednica koja je donijela ovu odluku bila je zakazana za 11 sati, međutim postoji mogućnost da odluka CIK-a o petom delegatu iz Kluba Srba Doma naroda Parlamenta BiH može predstavljati problem. Ako se ova odluka objavi prije sjednice Doma naroda, Klub Srba će imati samo četiri delegata, umjesto pet kako je planirano.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -