Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHObjava odluke CIK-a izazvala proceduralni haos: Hoće li Nenad Vuković ući u...

Objava odluke CIK-a izazvala proceduralni haos: Hoće li Nenad Vuković ući u Dom naroda BiH?

Danas će Službeni list Bosne i Hercegovine trebati objaviti odluku kojom se mijenja priznavanje rezultata izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, što bi rezultiralo dodjelom petog mandata Nenadu Vukoviću iz PDP-a umjesto Snježani Novaković Bursać. Međutim, ova odluka je izazvala pravni i proceduralni haos, budući da je iz SNSD-a najavljeno da je neće poštovati.

Nenad Vuković je izjavio da još nije donio odluku hoće li prisustvovati sjednici Doma naroda BiH, iako je odluka CIK-a pravosnažna čim bude objavljena. Ova proceduralna zavrzlama otvara pitanje hoće li delegat viška prisustvovati sjednici i kako će se riješiti ova situacija.

Odluka CIK-a da dodijeli peti mandat Vukoviću izazvala je kontroverze i neslaganje između političkih stranaka. SNSD je otvoreno izjavio da neće poštovati ovu odluku, što bi moglo dovesti do blokade rada Doma naroda BiH.

Nije poznato kada će Službeni list BiH objaviti novo izdanje, ali važno je napomenuti da bi sjednica Doma naroda BiH trebala biti održana ukoliko se odluka objavi na dan sjednice. Situacija u kojoj se sada nalazi delegat viška i dalje ostaje nejasna.

Ovo je samo jedan primjer političkog i proceduralnog haosa koji često obilježava političku scenu u Bosni i Hercegovini. Ostaje vidjeti kako će se situacija razriješiti i hoće li Nenad Vuković u konačnici ući u Dom naroda BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -