Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHProblem s odvozom smeća u Hadžićima već sedmicama uzrokuje velike neugodnosti i...

Problem s odvozom smeća u Hadžićima već sedmicama uzrokuje velike neugodnosti i zdravstvene probleme

Problem s odvozom smeća na području općine Hadžići već nekoliko sedmica izaziva frustraciju među građanima i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. Prema izjavi jednog od čitatelja za Klix.ba, građani su bezuspješno pokušavali kontaktirati preduzeće odgovorno za odvoz smeća.

Loš odvoz smeća rezultirao je nesnosnim smradom koji se širi naseljem zbog raspadanja organskog otpada na visokim temperaturama. Osim toga, prisustvo glodara i insekata znatno je povećano, što dodatno ugrožava zdravlje djece i odraslih.

KJKP Rad, preduzeće zaduženo za čišćenje općine Hadžići, ranije je saopćilo da su pokrenute aktivnosti ručnog čišćenja na nekim područjima. Do sada su očišćene površine u ulicama Igmanski put, Žunovačka i Igmanska, a prikupljeno je čak 1.230 kg otpada koji je bio odložen na javnim površinama.

Ipak, ova aktivnost ne rješava dugoročni problem nedostatka odvoza smeća. Građani očekuju da općinske vlasti i preduzeće Rad hitno pronađu trajno rješenje za ovu situaciju.

U međuvremenu, građani Hadžića nastavljaju da trpe posljedice neredovnog odvoza smeća, koje uključuju neugodan miris, povećan rizik od oboljenja i atmosferu nečistoće u naselju.

Nadamo se da će problem biti riješen u što kraćem roku i da će građani općine Hadžići ubrzo ponovno imati normalan raspored odvoza smeća kako bi se izbjegle daljnje neugodnosti i zdravstveni problemi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -