Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPolicajac iz Tuzle osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović

Policajac iz Tuzle osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović

Kantonalni sud u Tuzli danas je donio prvostepenu presudu za ubistvo Amre Kahrimanović, a za ovaj zločin osuđen je policijski službenik Elvis Ćustendil. Ćustendil je prethodno priznao krivicu, a sud mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od 25 godina.

Ipak, ova presuda nije zadovoljila članove porodice žrtve, kao ni njihovog pravnog zastupnika. Oni smatraju da je izrečena kazna preblaga, posebno ako se uzme u obzir okrutnost kojom je izvršeno ubistvo. Maksimalna propisana kazna za ovo krivično djelo iznosi 45 godina zatvora. Mirko Lekić, punomoćnik oštećenih, istakao je da smatraju da optuženi nije adekvatno kažnjen te da ta presuda neće imati preventivno dejstvo na druge potencijalne počinitelje ovog i sličnih krivičnih djela.

Lekić je izrazio nadu da će Kantonalno tužilaštvo u Tuzli uložiti žalbu u zakonom propisanom roku i tražiti veću kaznu za Ćustendila. On također vjeruje da će Vrhovni sud FBiH, na kraju, donijeti konačnu odluku u ovom slučaju.

Ubistvo Amre Kahrimanović šokiralo je i uznemirilo javnost, pogotovo zato što je optuženi bio policijski službenik, osoba koja bi trebala štititi i osiguravati sigurnost građana. Ovaj slučaj postavlja pitanje o integritetu i odgovornosti policijskih službenika u obavljanju svojih dužnosti.

Amra Kahrimanović izgubila je svoj život na brutalan način, a njenim najbližima ostaje samo nada da će pravda biti zadovoljena i da će kazna za ubistvo biti odgovarajuća.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -