Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNevrijeme i lokalni pljuskovi tokom toplotnog talasa

Nevrijeme i lokalni pljuskovi tokom toplotnog talasa

Dok nas toplotni talas ne popušta, ove sedmice možemo očekivati da će pljuskovi biti nešto češći nego ranije. Visoke temperature i vlažnost vazduha stvaraju idealne uslove za lokalno nevrijeme.

Kako su meteorolozi sa BHMeteo.ba upozorili, lokalni pljuskovi su rezultat povećanja vlage i kretanja nevremenske zone prema našim područjima. Osjećaj sparine će dominirati tokom cijele sedmice, a najveće šanse za nevrijeme su u Hercegovini i u centralnom dijelu Bosne.

Jučer je grmljavina praćena gradom kratkotrajno rashladila Vozuću i okolinu. Temperature će se malo smanjiti, ali značajniji pad temperatura širom zemlje se još uvijek ne očekuje.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu možemo očekivati kišu i lokalne pljuskove širom Bosne i Hercegovine. Nakon dužeg vremena, maksimalne temperature neće prelaziti 40 stepeni, već će se kretati oko 37 stepeni.

Ukoliko se borite s toplotnim talasom, narednih dana imajte na umu da lokalni pljuskovi mogu donijeti malo osvježenje i rashladiti atmosferu. Ostanite hidrirani i provodite što više vremena u hladovini. Na vrijeme se pripremite za promjene u vremenskim uslovima i zaštitite se od mogućih nepogoda.

Informacije o vremenskim prilikama i prognozama možete pratiti na BHMeteo.ba ili putem lokalnih meteo stanica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -