Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRadovi na vodovodnoj mreži mogu dovesti do prekida snabdijevanja vodom u više...

Radovi na vodovodnoj mreži mogu dovesti do prekida snabdijevanja vodom u više ulica Sarajeva

U okviru projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu koja se finansira sredstvima druge tranše EBRD kredita, može doći do prekida snabdijevanja vodom u nekoliko ulica. Ovo će se odraziti na korisnike u ulicama Begluk, Butmirska cesta (dio naselja Butmir), Osik, Kakrinjski put, Vidovci, Stanjevac, Rukodol, Vlakovo, Hendekuša, Nadosjek, Aerodromska, Hipodrom, Mekote, Baruthana i Streljačka.

Osim toga, zbog radova u ulicama Čadordžina i Sedrenik, vodosnabdijevanje će biti privremeno prekinuto u ulicama Sedrenik čikma, Alije Nametka, Ramića banja, Prvi bataljon Sedrenik, Osmana Nakaša, Grličića brdo, Vinograd, Škaljin sokak, Zmajevac, Bakije sokak i Čebedžije gornje.

Normalizacija u isporuci vode očekuje se po završetku radova, u kasnim poslijepodnevnim satima. Za sve potrebne informacije i upite, korisnicima je na raspolaganju dispečerski centar koji se može kontaktirati na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Također, danas će doći do poremećaja u snabdijevanju vodom u ulicama Čebedžije, Poddžebhana, Baruthana, dijelu Škaljinog sokaka, naseljima Faletići, Hladivode i dijelu Brusulja zbog planiranog pranja filterskog polja na izvorištu Mošćanica. Ovaj poremećaj će trajati od 23 sata do pet sati ujutro.

Molimo sve korisnike u navedenim ulicama i naseljima da se pridržavaju informacija i uputa iz dispečerskog centra kako bi svi radovi bili uspješno obavljeni, a snabdijevanje vodom normalizirano što je prije moguće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -