Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVježba specijalnih jedinica MUP-a RS-a blizu Vlade

Vježba specijalnih jedinica MUP-a RS-a blizu Vlade

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, danas je održana vježba specijalnih jedinica u neposrednoj blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu. Cilj vježbe bio je demonstrirati visoku obučenost i osposobljenost ovih jedinica.

Vježba se sastojala iz dvije faze, a na njoj su učestvovala 24 pripadnika Žandarmerije i 21 pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). Prikazane su vještine i taktike ovih visokooperativnih jedinica, koje su pokazale svoju stručnost i spremnost za izvršavanje složenih zadataka.

Prije same vježbe, održana je sjednica proširenog kolegija Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, na kojoj je analiziran rad u prvih šest mjeseci 2024. godine. Kolegij je okupio Milorada Dodika, ministra unutrašnjih poslova RS-a Sinišu Karana, direktora policije Sinišu Kostreševića i rukovodioce osnovnih organizacionih jedinica MUP-a RS-a.

Vježbi su prisustvovali i brojni visoki zvaničnici, uključujući predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Ovaj događaj je pokazao posvećenost nadležnih institucija u osiguravanju sigurnosti građana, ali i uspješne saradnje između različitih policijskih jedinica.

Vježbe specijalnih jedinica MUP-a RS-a imaju važnu ulogu u jačanju sigurnosti i stvaranju osjećaja povjerenja kod građana. Demonstracija njihove obučenosti i profesionalizma pokazuje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a spremno za izazove koji se mogu pojaviti i da je u stanju brzo i adekvatno reagirati u cilju održavanja reda, mira i bezbjednosti.

Relevantne tagove za ovaj članak mogu biti “vježba specijalnih jedinica”, “MUP RS”, “sigurnost”, “osposobljenost”, “obučenost”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -