Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDirektor Isak najavio niz projekata za unapređenje rada u zeničkom zatvoru

Direktor Isak najavio niz projekata za unapređenje rada u zeničkom zatvoru

Direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, gospodin Isak, nedavno je iznio detalje o nizu projekata koji su već pokrenuti ili su u planu za ovu godinu. Isak je istakao da je jedan od prioritetnih projekata nabavka uniformi za zatvorske službenike kako bi im se osigurala adekvatna oprema za njihov rad.

Pored nabavke uniformi, Isak je najavio i druge infrastrukturne projekte. Naveo je da će biti izvršeno rušenje i izgradnja nove zgrade Paviljona I, kao i rekonstrukcija zgrade Uprave. Također, planira se zamjena postojeće ograde duž Glavne gradske magistrale i ulazne kapije.

Međutim, osim infrastrukturnih projekata, direktor Isak je naglasio i važnost unapređenja uslova rada za zatvorske policajce. Istakao je da je već završena nabavka opreme za teretanu u kojoj policajci treniraju, što će im omogućiti da održavaju formu i spremnost kako bi bili spremni suočiti se sa svim zadacima i izazovima sa kojima se susreću u svom radu.

Gospodin Isak je također istakao da je, kada je preuzeo zavod, zatekao mnogo toga što je bilo zapostavljeno i dotrajalo. Stoga, svesrdno radi na unapređenju uslova rada zatvorskim policajcima, ali i na stvaranju uslova za maksimalnu sigurnost u zavodu.

Direktor Isak je zaključio: “Uvjeren sam da će nova oprema u teretani biti od velike koristi za našu zatvorsku policiju. Nosit će uniforme koje smo nabavili, a teretanu će koristiti kako bi održavali formu i bili maksimalno spremni da odgovore svim zadacima i izazovima kojima se susreću u radu.”

Ovi projekti, kako je naglasio direktor Isak, predstavljaju korak naprijed u unapređenju rada i pružanju boljih uslova rada zatvorskim službenicima u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici. Osim toga, ovi projekti će doprinijeti sigurnom i efikasnom funkcionisanju zavoda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -