Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSemir Hambo o obrazovanju: Pisanje o školi i odgovornost medija

Semir Hambo o obrazovanju: Pisanje o školi i odgovornost medija

Semir Hambo, glavni i odgovorni urednik portala klix.ba, nedavno je podijelio svoje iskustvo i mišljenje o obrazovanju i ulozi medija u tom procesu. U intervjuu za naš portal, Hambo je ispričao svoje prve uspomene na školu i istakao važnost obrazovanja u današnjem društvu.

Hambo je naglasio da je obrazovanje nekada imalo drugačiji značaj u društvu. “Kada sam ja išao u školu, obrazovanje je bilo vrlo važno. Bili smo motivisani da se obrazujemo, jer smo znali da nam to može otvoriti mnoga vrata u životu”, rekao je Hambo. Međutim, primijetio je da se odnos prema obrazovanju danas pomalo promijenio. “Mislim da je danas manje fokusa na obrazovanju. Ne znam da li je to zbog promjene vrijednosti u društvu ili nečeg drugog, ali čini mi se da je veća pažnja na drugim stvarima”, dodao je.

Kao otac, Hambo je također razmišljao o obrazovanju svoje djece. Izrazio je svoju nadu da će njegova djeca dobiti kvalitetno obrazovanje koje će ih pripremiti za izazove budućnosti. “Želim da moja djeca dobiju sve mogućnosti koje mi nismo imali. Želim da budu dobro obrazovana i da budu spremna za sve što ih čeka”, istakao je.

Osim toga, Hambo je podijelio svoja novinarska i uređivačka iskustva u vezi s pisanjem o obrazovanju. Naglasio je važnost odgovornog izvještavanja i ulogu medija kao partnera djece u odrazu stvarnosti. “Mediji imaju ogromnu moć utjecaja na javno mnijenje. To je velika odgovornost koju ne smijemo zanemariti. Moramo se uvijek truditi da budemo objektivni i da prikažemo istinu”, poručio je Hambo.

Razgovarajući o trenutnom stanju društva, Hambo je naglasio važnost dijaloga i izgradnje mostova između različitih grupa ljudi. Upozorio je na rastuću mržnju i podijeljenost te istakao ulogu medija u suočavanju s tim izazovima. “Mediji trebaju biti katalizatori promjene. Moramo raditi na smanjenju podijeljenosti i stvaranju prostora za dijalog i razumijevanje”, istakao je.

Na kraju razgovora, Hambo je pozvao javnost da se uključi u raspravu o obrazovanju i ulozi medija. “Dokle god postoji dijalog, postoji nada za promjenu. Zajedno možemo raditi na stvaranju boljeg društva”, zaključio je Hambo.

Semir Hambo, kao iskusni novinar i urednik, pružio je važan uvid u temu obrazovanja i odgovornosti medija. Njegove riječi podsjećaju nas na važnost uloga koje igramo u društvu i naše odgovornosti prema budućnosti naše djece.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -