Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetJoe Biden se obratio naciji nakon pucnjave na Trumpovom skupu

Joe Biden se obratio naciji nakon pucnjave na Trumpovom skupu

Joe Biden, predsjednik SAD, obraćao se javnosti iz svog doma u Delawareu nakon pucnjave na skupu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Pennsylvaniji. Tramp je samo okrznut metkom, dok su savezne agencije uključene u istragu ovog događaja.

Biden je naglasio da je pokušao stupiti u kontakt s bivšim predsjednikom kako bi se uvjerio u njegovo stanje, ali je informiran da je Trump s liječnicima i da je navodno dobro. “Planiram uskoro razgovarati s njim”, rekao je Biden.

Osvrnuvši se na nasilje na skupu, Biden je istaknuo da u Americi nema mjesta za takvu vrstu nasilja. “To je bolesno, to je bolesno”, kazao je. Izrazio je uvjerenje da je važno da država bude jedinstvena u takvim situacijama i da se oštro osudi nasilje.

Kada ga je novinar pitao vjeruje li da je pucnjava bila pokušaj ubojstva, Biden je odgovorio da želi biti siguran da imaju sve činjenice prije nego donesu takve zaključke.

Predsjednik je završio svoje obraćanje pozivajući sve da osude nasilne scene koje su se dogodile u Pennsylvaniji.

Ovo kratko obraćanje Joe Bidena ima za cilj upozoriti na važnost suzdržavanja od nasilja i potrebu za jedinstvom u Americi. Također, ističe važnost istrage i utvrđivanja svih činjenica o ovom događaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -