Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPreminuo poznati bugojanski doktor i sportista Rinad Zukić

Preminuo poznati bugojanski doktor i sportista Rinad Zukić

Bugojno je danas zavijeno u crno. Poznati bugojanski doktor i sportista, Rinad Zukić, preminuo je u 32. godini života. Ovu vijest su potvrdili iz Rukometnog kluba “Iskra” Bugojno putem društvenih mreža.

Rinad Zukić, prepoznatljiv po svojoj vedrini i energiji, bio je omiljen u društvu. Završio je Medicinski fakultet u Sarajevu te se specijalizirao za kardiologiju. Bio je pravi ambasador grada Bugojna i Bosne i Hercegovine.

“Njegov odlazak ostavlja veliku prazninu u našem klubu i gradu. Rinad je uvijek bio nasmijan i motivisan, spreman pomoći i bio je pozitivni primjer mnogima”, izjavili su iz Rukometnog kluba “Iskra”.

Zukić je nedavno osvojio najviši vrh Afrike, Kilimandžaro, što je dodatno pokazalo njegovu upornost i hrabrost. Bio je ponosan na svoj klub i grad te je sa sobom ponio šal MRK Iskra Bugojna.

Prema riječima portala Infobugojno, Rinad je jutros preminuo u svom Bugojnu. Unatoč naporima doktora da ga spasu, sudbina je bila jača od svih planova. Grad je u šoku, a mnogi ne mogu vjerovati u informaciju koja je zavladala gradom.

Dženaza namaz za preminulog Rinada Zukića bit će obavljen sutra na mezarju Hendek, s početkom u 17:30 sati.

Bugojno je izgubilo mladog i talentiranog čovjeka, ali Rinad Zukić će zauvijek ostati u srcima svih koji su ga poznavali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -