Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBosanskom novinaru zabranjen ulazak u Srbiju bez objašnjenja

Bosanskom novinaru zabranjen ulazak u Srbiju bez objašnjenja

Jučer je bosanskom novinaru Mirzi Musiću zabranjen ulazak u Srbiju bez ikakvog objašnjenja nakon pet sati ispitivanja na granici, kako se saznaje iz izvora. Kako je Musić ispričao, inspektori su ga ispitivali o njegovom poslu, prethodnim posjetama Srbiji i različitim temama kojima se bavi.

Musić je izjavio da su inspektori bili vrlo konkretni u svojim pitanjima, ali da je odgovarao iskreno i iznijeo svoje stavove. On je izrazio sumnju da je njegov nedavni kolega iz Karon revolucije, koji je također bio govornik na protestu u Srbiji, bio razlog za zabranu njegovog ulaska.

Karon revolucija je organizacija koja se zalaže za suživot i upozorava na ugrožavanje prava na vodu, zrak, hranu i život. Govor Musićevog kolege na nedavnom protestu protiv litija postao je viralan, što je izazvalo sumnju da je to možda bio razlog njegove zabrane ulaska u Srbiju.

Ovim povodom smo pokušali kontaktirati nadležne institucije u Srbiji, ali nismo dobili odgovor na naša pitanja.

Musić je izrazio svoje nezadovoljstvo i rekao da ne razumije razloge za zabranu ulaska. Istakao je da nikada prije nije imao problema s ulaskom u Srbiju i da smatra da je ova zabrana došla kao rezultat nečijeg naredjenja.

Ulazak novinara u zemlje treba biti slobodan, a ovaj incident samo naglašava važnost slobode medija i izražavanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -