Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMurat Tahirović se izvinio majkama iz Prijedora nakon uvrede i poređenja

Murat Tahirović se izvinio majkama iz Prijedora nakon uvrede i poređenja

Jasmin Medić, historičar iz Prijedora, ogorčen je reakcijom Murata Tahirovića koji je uvrijedio majke iz Prijedora poređenjem s majkama iz Srebrenice. Tahirović je navodno okrivio Prijedorčanke da nisu aktivne kao majke u Srebrenici.

Tahirović je sada izrazio svoje izvinjenje svim majkama koje je eventualno povrijedio ovom izjavom. Istakao je da nije imao namjeru da povrijedi bilo koju majku, pogotovo majke iz Prijedora, jer bi time povrijedio i svoju majku koju najviše voli.

“Nisam imao namjeru da tebe, Jasmine, vežem za odgovornost oko Prijedora jer si bio premlad da bi bio odgovoran. Čudi me tvoja površnost s titulom koju imaš. Prozivanje treba biti usmjereno prema onima koji su zaista odgovorni, poput Edina Ramulića ili Nihada K. koji su svoj život potrošili komentarišući tuđi”, poručio je Tahirović.

Ova uvreda je izazvala negativne reakcije i osudu mnogih ljudi u Prijedoru. Jasmin Medić je posebno istakao da se radi o uvredi za prijedorske majke. Jasmin je sam historičar i njegov otac je ubijen na Korićanskim stijenama.

Tahirović je sada uputio svoje najiskrenije izvinjenje svim majkama iz Prijedora, naglasivši da nije imao namjeru ni da povrijedi Jasmina niti bilo koju drugu majku iz tog grada.

Prijedorčanke su ogorčene ovom uvredom i traže da se javno izvini ne samo majkama iz Prijedora, već i svim žrtvama koje su pretrpjele stravične gubitke tokom rata. Uvreda je pogodila mnoge majke koje su prošle kroz patnje i gubitke tokom rata u Prijedoru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -