Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOnline aplikacija za podršku roditeljima u FBiH: 3.179 prijava uspješno verificirane

Online aplikacija za podršku roditeljima u FBiH: 3.179 prijava uspješno verificirane

Federalno ministarstvo finansija danas će započeti isplatu podrške roditeljima u Federaciji Bosne i Hercegovine, nakon što je ukupno 3.179 prijava uspješno verificirano. Ova podrška odnosi se na novorođenu djecu koja su rođena u 2024. godini.

Online aplikacija za ostvarivanje ove podrške pokrenuta je 31. maja i do danas je zaprimljeno ukupno 7.037 prijava. Federalni ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić, najavio je da će majke tokom naredne sedmice dobiti po 1.000 KM na svojim računima, dok će blizanci i trojke dobiti 2.000 ili 3.000 KM.

Prema podacima, 3.229 djece je obuhvaćeno ovim prijavama, od kojih je 1.648 dječaka i 1.581 djevojčica. Najveći broj novorođenčadi rođen je u općinama Novo Grad Sarajevo, Mostar, Tuzla i Zenica.

Preostale prijave koje su unesene u aplikaciju trenutno su u obradi zbog određenih nedostataka, ali očekuje se da će biti uspješno riješene u narednom periodu.

Ova podrška roditeljima predstavlja značajan doprinos uklanjanju finansijskih poteškoća i olakšanju života mladim porodicama u FBiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -