Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPljusak donio kratko osvježenje u BiH, ali temperature ostaju visoke

Pljusak donio kratko osvježenje u BiH, ali temperature ostaju visoke

Danas su se pojedinim stanovnicima Bosne i Hercegovine pružile sjenke osvježenja, ali samo na kratko. Nakon dužeg perioda visokih temperatura i suše, nekoliko područja u zemlji su oborile kiše i oluje.

Jajce je jedno od područja koje je zahvatilo nevrijeme praćeno grmljavinom. Također, na Velikom Plivskom jezeru zabilježen je trenutak udara groma. Stanovnici Kulen Vakufa javili su da su dobili kratkotrajno osvježenje u vidu pljuska.

Unatoč ovim osvježenjima, najveća temperatura danas je zabilježena u Mostaru i iznosila je čak 41 stepen Celzija. Iako se očekuje da će se visoke temperature nastaviti i u narednim danima, stručnjaci savjetuju građane da izbjegavaju boravak na otvorenom u periodu od 11:00 do 17:00 sati, kada su temperature najviše.

Visoke temperature mogu biti opasne za zdravlje, pa se preporučuje da se ljudi hidriraju redovno i nose zaštitnu odjeću i šešire kako bi se zaštitili od sunca. Također, preporučuje se izbjegavanje napornih fizičkih aktivnosti tokom najtoplijeg dijela dana.

Dok su se neki nadali da će pljusak donijeti trajno osvježenje, temperature će se i dalje kretati iznad 40 stepeni Celzija. Svi građani trebaju biti oprezni i brinuti o svom zdravlju dok se borave u ovoj vrlo visokoj ljetnoj vrućini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -