Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Košarac više nema tjelohranitelje zbog neosjećaja sigurnosti u Sarajevu

Ministar Košarac više nema tjelohranitelje zbog neosjećaja sigurnosti u Sarajevu

Potvrđeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Vijeća ministara da ministar Košarac više nema tjelohranitelje. Prema informacijama iz ovih institucija, ministar je sam otkazao obezbjeđenje zbog problema sa sigurnošću u Sarajevu.

Spekuliše se u kuloarima da su tjelohranitelji napustili ministra zbog njegove neprofesionalnosti i neprijatnosti prema njima. Međutim, ministar Košarac izjavljuje da je sam odlučio otkazati beleženje jer se ne osjeća sigurno u Sarajevu. Izjava ministra glasi:

“Odluku o otkazivanju tjelohranitelja iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH donio sam jer se ne osjećam bezbjedno u Sarajevu, nakon što sam primio prijetnje zbog svojih političkih stavova, koje nisu prijavljene nadležnom organu. Zato želim da me obezbjeđuju pripadnici MUP-a Republike Srpske, što je zakonski moguće.”

Unatoč tome, ministra Košarca je moguće vidjeti u Sarajevu često bez vidljivog obezbjeđenja, kako se bezbrižno šeta s suprugom i psom Vilsonovom ili sjedi u ugostiteljskim objektima.

Ministar se zahvaljuje bivšim članovima obezbjeđenja iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ističe da odluka nije lična, već se odnosi na institucionalni problem. Prema njegovim riječima, DKPT nije pružala adekvatnu sigurnosnu procjenu, unatoč neprijetnjama koje je primao.

“Nakon preuzimanja funkcije zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, nisam dobio sigurnosnu procjenu od strane DKPT-a, unatoč kontinuiranim prijetnjama kojima sam izložen. Apeliram na nadležne sigurnosne institucije da obave objektivnu procjenu. Neću odustati od zaštite interesa RS-a i zastupanja politike u interesu građana. Za mene, najbolja zaštita su građani RS i njihova podrška”, kaže ministar Košarac.

Ova vijest izazvala je zanimanje javnosti, s obzirom na status ministra i njegovu odluku da sam osigurava svoju sigurnost, izbjegavajući formalno obezbjeđenje. Treba napomenuti da će Košarac i dalje obavljati svoje dužnosti uz podršku građana RS-a kao njegove “najbolje zaštite”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -