Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragedija na Maršu mira: Učesnik preminuo prije dolaska u Potočare

Tragedija na Maršu mira: Učesnik preminuo prije dolaska u Potočare

Učesnici ovogodišnjeg Marša mira koračaju prema Potočarima u znak sjećanja na žrtve Srebrenice. Međutim, nažalost, ovogodišnji pohod će ostati upamćen i po tragičnom događaju koji se desio. Kako je potvrđeno iz organizacionog odbora, jednom od učesnika je danas pozlilo na lokalitetu Buljima, te je nažalost preminuo.

Iz poštovanja prema porodici preminulog učesnika, identitet muškarca se trenutno neće otkrivati, istakli su iz organizacionog odbora. Ova vijest je snažno odjeknula među učesnicima Marša mira i izazvala tugu i šok među njima.

Nisu samo niske temperature i teška tjelesna aktivnost uzrok ove tragedije, već su ovogodišnje vremenske prilike dovele i do pojačanog broja intervencija zdravstvenih službi. Učesnici Marša mira suočavaju se sa izazovnim uslovima putem do Potočara.

Ovo je prvi put u posljednjih 20 godina, koliko se Marš mira održava, da je došlo do smrtnog ishoda. Organizatori su izrazili duboko žaljenje zbog tragičnog događaja i pružili podršku porodici preminulog učesnika.

Marš mira je tradicionalna manifestacija koja okuplja hiljade ljudi iz cijelog svijeta kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici. Učesnici obiđu stazu dugom oko 110 kilometara, hodajući kroz teško prohodne terene.

Unatoč ovoj tužnoj tragediji, ostali učesnici Marša mira nastavljaju svoj put ka kompleksu Memorijalnog centra Potočari kao što je i planirano. Ovo iznimno važno sjećanje na žrtve Srebrenice će, bez sumnje, i dalje ostati duboko u srcima svih učesnika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -