Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMoto maraton u čast žrtvama genocida u Srebrenici

Moto maraton u čast žrtvama genocida u Srebrenici

Trinaesti po redu moto maraton održan je u Srebrenici kako bi se odalo počast žrtvama genocida. Više stotina motociklista prošlo je kroz glavnu gradsku magistralu i zaustavilo se na spomen-obilježju Djeci Sarajeva kod Aria centra. Ovaj moto maraton nazvan “Srebrenica 2024: Da se ne zaboravi i ne ponovi” okupio je građane i učesnike višednevnih pohoda.

Uz činjenicu da su motociklisti odlučili organizovati čas historije i večeru za sve učesnike, svrha ovog događaja je naglasiti važnost sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i osigurati da se takvi zločini nikada ne ponove.

Po dolasku u Srebrenicu, motociklisti su se odmah uputili ka mezarju kako bi odali počast žrtvama. U Memorijalnom centru Srebrenica su se okupili građani koji su srdačno dočekali učesnike ovog maratona.

Moto maraton je, pored emotivnog i sjećanja na stradanje u Srebrenici, također privukao pažnju turista i ljubitelja motocikala. Organizatori su se potrudili da ovaj događaj bude ne samo sjećanje na prošlost, već i promocija turizma u Srebrenici.

Ovaj emotivni događaj je ujedno i prilika za podsjećanje na važnost trajne borbe protiv svih oblika netolerancije i zločina. Moto maraton u Srebrenici je dokaz da se stanovnici ovog grada nikada neće prestati boriti za istinu, pravdu i sigurnost.

Srebrenica će također biti domaćin drugih događaja koji su planirani tokom ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice genocida. Građani će nastaviti sa aktivnostima koje će podsjećati svijet na strašan zločin počinjen u ovom gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -