Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDan žalosti u Brčkom: Naredbe o obilježavanju i poštivanju žalosti

Dan žalosti u Brčkom: Naredbe o obilježavanju i poštivanju žalosti

Dan žalosti će biti obilježen u Brčkom obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama Vlade i institucija distrikta. Nove naredbe također propisuju da se sutra ne mogu održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe.

Ugostiteljski objekti će biti obavezni prestati puštati muziku izuzev onih objekata koji već imaju ranije zakazane proslave. Ove proslave moraju biti održane u zatvorenom prostoru i strogo se moraju poštivati sve epidemiološke mjere.

Također, nije dozvoljeno korištenje automobilskih i drugih sirena u kolonama povodom svadbi ili drugih događaja. Ova mjera je uvedena kako bi se poštovao dan žalosti.

Uz to, sve medijske kuće u Brčkom će uskladiti svoj program s ovom Odlukom.

Dan žalosti ima za cilj odavanje počasti i iskazivanje tuge za žrtvama ili događajima koji su označili tragediju u društvu ili zemlji. On je obično izvanredni dan i obuhvata promjene u svakodnevnim aktivnostima kao što su obustava rada, tišina, oblačenje crnog odijela i tuga.

Ovi elementi su važni kako bi se zajednica mogla solidarizirati s onima koji su pretrpjeli gubitak i kako bi se odalo priznanje za njihovu patnju. Naredbe o obilježavanju i poštivanju dan žalosti su važan korak ka izgradnji empatije i saosjećanja u društvu.

Očekuje se da će građani Brčkog pažljivo i odgovorno poštivati ove naredbe i iskazati svoje poštovanje onima koji su pretrpjeli gubitke. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo koje se brine za svoje članove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -