Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGoraždanski biciklisti organizuju maraton u čast žrtava srebreničkog genocida

Goraždanski biciklisti organizuju maraton u čast žrtava srebreničkog genocida

Biciklisti iz Goražda organizuju 12. po redu biciklistički maraton kako bi odali počast žrtvama srebreničkog genocida. Maraton će se voziti rutom Novo Goražde-Rogatica-Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac-Memorijalni centar Potočari, a biciklisti očekuju da će stići u Memorijalni centar večeras između 19 i 20 sati.

Predsjednik Biciklističkog kluba Goražde, Adnan Efendić, izjavio je da je putovanje izazovno zbog vremenskih uslova i velikih vrućina, ali da su spremni da pređu ovu dugačku rutu kako bi njegovali sjećanje na Srebrenicu. On ističe da je obaveza svih nas da čuvamo sjećanje na srebreničku tragediju i odajemo počast žrtvama genocida.

Maraton je podržan i od strane Vlade BPK Goražde, a bicikliste je na put prema Potočarima ispratio Edin Ćulov, premijer BPK Goražde. Efendić ističe da je ovaj maraton način da zajedno suosjećamo sa porodicama koje će svoje najmilije klanjati dženazu.

Ovaj biciklistički maraton je značajan događaj u Goraždu, koji svake godine okuplja veliki broj biciklista i podržavača. Ovoga puta, biciklisti su se iznova okupili kako bi pokazali svoju posvećenost očuvanju sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Pored toga, ovaj događaj ima i važnu SEO komponentu – povezuje ključne riječi poput “biciklistički maraton” i “srebrenički genocid”, što može pomoći da ova vijest bude bolje rangirana na pretraživačima i dopre do što većeg broja ljudi.

Sigurni smo da će ovaj maraton još jednom privući veliku pažnju i podršku stanovnika Goražda i šire javnosti, te da će doprinijeti u očuvanju sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -