Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNadbiskup Vukšić izražava sućut u povodu 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Nadbiskup Vukšić izražava sućut u povodu 29. godišnjice genocida u Srebrenici

U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici, nadbiskup Vinko Vukšić uputio je izraze najiskrenije sućuti svima koji su ožalošćeni zbog gubitka svojih najmilijih. Naglašavajući teške trenutke koje svijet trenutno proživljava, nadbiskup Vukšić je istaknuo da nasilje nad ljudskim životom nije samo kršenje zakona, već i otvorena suprotnost božjoj volji.

“U ovom teškom trenutku, molimo dragoga Boga da sve žrtve genocida u Srebrenici nagradi vječnim životom. Nema sumnje da se događaji poput ovog genocida ne mogu promijeniti, ali moramo raditi na tome da očuvamo mir i spriječimo nasilje koje ugrožava živote ljudi”, poručio je nadbiskup Vukšić.

Podsjetivši da su grobovi žrtava najbolji propovjednici mira, nadbiskup je naglasio da trajna izgradnja društvene sloge zahtijeva poštovanje i zaštitu svakog ljudskog života.

Dok se sjećamo žrtava genocida u Srebrenici, važno je da kao društvo zajednički radimo na promicanju mira, pomirenja i ljudskih prava. To je put prema stvaranju bolje budućnosti za sve nas.

Obećavši da će Crkva nastaviti moliti za sve žrtve i njihove obitelji, nadbiskup Vukšić je zaključio svoje izjave, nadajući se da će se ovakav strašan događaj nikada više ne ponoviti.

Genocid u Srebrenici predstavlja jedan od najmračnijih trenutaka moderne povijesti Balkana. Obilježavanje 29. godišnjice ovog strašnog zločina poslužit će kao podsjetnik na važnost suočavanja s prošlošću i pružanja podrške obiteljima žrtava.

Nadbiskup Vukšić izražava sućut svima koji su pogođeni gubitkom svojih najmilijih, stvarajući tako osjećaj zajedništva i solidarnosti u ovim teškim trenucima. Neka njegove riječi posluže kao inspiracija za izgradnju društva u kojem se nasilje ne tolerira i u kojem se svaki život poštuje i čuva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -