Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPolicija izvršila operativnu akciju "Šljivice" i uhapsila 13 osoba osumnjičenih za organizovani...

Policija izvršila operativnu akciju “Šljivice” i uhapsila 13 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal

Jučer je u Tuzli i okolnim gradovima izvedena operativna akcija “Šljivice” koju su zajednički proveli policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Akcija je rezultirala hapšenjem 13 osumnjičenih osoba za krivična djela organiziranog kriminala.

Osobe lišene slobode se sumnjiče za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštenu trgovinu i pranje novca. Jedan osumnjičeni je trenutno u bjekstvu.

Tokom pretresa na 18 lokacija u Tuzli, Živinicama, Lukavcu, Gračanici, Šamcu, Bijeljini i Zvorniku, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Među oduzetim predmetima su 36.500 paklica cigareta, novčani iznos od oko 9.000 KM, tri putnička vozila, velike količine duhana i duvanskih proizvoda te razna oprema za pravljenje i punjenje cigareta. Vrijednost oduzete robe procjenjuje se na oko 450.000 KM.

Sva hapšenja i pretrese su izvršeni po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, a osumnjičene osobe su ispitanje u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu. Postupanje sa osumnjičenima se odvija u skladu sa uputama postupajućeg tužioca.

Ova operativna akcija predstavlja važan korak u suzbijanju organiziranog kriminala i nedozvoljene trgovine u Bosni i Hercegovini. Daljnje istrage i suđenje osumnjičenima će pružiti više informacija o mreži i djelovanju ove kriminalne grupe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -