Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMarine Le Pen: Pobjeda Nacionalnog fronta samo odložena, desničari se ne mogu...

Marine Le Pen: Pobjeda Nacionalnog fronta samo odložena, desničari se ne mogu ignorisati

Nakon što je desničarski Nacionalni front izgubio većinu u parlamentu, vođa ove stranke, Marine Le Pen, se oglasila povodom rezultata izbora. Le Pen je istakla kako je pobjeda Nacionalnog fronta samo privremeno odložena.

“Imat ćemo onu ulogu koju su nam Francuzi povjerili. Određeni broj manevara, lišio nas je apsolutne većine. Ipak, pristup Nacionalnog fronta na vlast samo se odgađa”, izjavila je Le Pen.

Marine Le Pen je upozorila da se Francuska sada nalazi u nezavidnoj situaciji. “Našli smo se u klancu jer niko ne može da zna iz kojih redova će doći premijer i kakvu će politiku voditi za zemlju”, objasnila je.

Desničari u parlamentu se ne mogu ignorisati, istakla je Le Pen. “Osim ako ne prekrše propise Narodne skupštine, oni ne mogu isključiti deset miliona Francuza koji su glasali za nas. Ne mogu nas ignorisati”, naglasila je ona.

Nakon objave rezultata izbora, Nacionalni front je formirao prvu grupu u parlamentu. Grupe u parlamentu se formiraju prema političkim partijama i pomalo je neobično da desničari budu dio parlamentarne većine.

Marine Le Pen je, uprkos gubitku većine, odlučna u svom političkom angažmanu. Njeno obraćanje medijima pokazuje da neće odustati od svojih političkih ciljeva, već će ih sada pokušati ostvariti na drugačiji način.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -