Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDodik traži izvinjenje Srbiji nakon ulaska vojnika iz Srbije u BiH

Dodik traži izvinjenje Srbiji nakon ulaska vojnika iz Srbije u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zatražio je izvinjenje Srbiji nakon ulaska vojnika iz Srbije u BiH. Nakon što je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je ulazak kadeta Vojske Srbije bio u skladu sa zakonom, Dodik je upitao “i šta sad?”.

Dodik je kritizirao političko i medijsko ludilo koje je zahvatilo Sarajevo, tvrdeći da histerija protiv svega što ima veze sa srpskim narodom, Srbijom i Republikom Srpskom prelazi granice normalnog. Upitao se da li postoji politička struktura u Sarajevu s kojom se može razgovarati i zatražio izvinjenje od bošnjačkih političara Srbiji za ovu “nezapamćenu sramotu.”

Dodik je također posebno spomenuo ministra vanjskih poslova BiH Bećirovića, pitajući da li on posjeduje barem malo ljudske pristojnosti, ako već nema političke. Izrazio je sumnju u Bećirovićevu namjeru da živi u BiH sa Srbima i Hrvatima ili sa “Schmidtom i sličnim nedobronamjernim strancima koji su, po ko zna koji put, pokazali da su nekompetentni i nedobronamjerni.”

Incident sa ulaskom vojnika iz Srbije u BiH dodatno je pogoršao odnose između političkih lidera u Bosni i Hercegovini. Uz Dodikov zahtjev za izvinjenjem Srbiji, ostaje vidjeti kako će se događaji dalje razvijati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -