Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaVelika operacija pretresa na području Tuzle, Živinica, Lukavca i drugih gradova

Velika operacija pretresa na području Tuzle, Živinica, Lukavca i drugih gradova

Danas je izvedena velika policijska akcija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Bosanskog Šamca. Pretresi su izvršeni na 11 lokacija, od strane sudova Bosne i Hercegovine.

Cilj akcije je pronalaženje dokaza u vezi sa slučajevima organizovanog kriminala, poreske utaje, nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, nedozvoljenog skladištenja robe, nedopuštene trgovine i pranja novca. Pretresima su obuhvaćena 14 osumnjičena lica i većina njih je pronađena i privedena, dok se jedno lice i dalje nalazi u bjekstvu.

U toku akcije, izvršeni su pretresi na licima, stambenim objektima i pokretnim stvarima kojima se koriste osumnjičena lica. Rezultat dosadašnjih pretresa su otkrivanje određene količine cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, kao i pronađene mašine za punjenje i rezanje cigareta, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi materijali koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjena krivična djela.

Ova operacija pokazuje odlučnost vlasti u borbi protiv organizovanog kriminala i nedopuštenih radnji. Policija i tužiteljstvo nastavljaju detaljno istraživanje i sakupljanje dokaza, kako bi se osiguralo da niko ne ostane nekažnjen za počinjena krivična djela.

Akcija je u toku i očekuje se da će dodatne informacije biti objavljene u narednim danima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -