Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisBrazil potpisao sporazum o trgovini s Palestinskom upravom

Brazil potpisao sporazum o trgovini s Palestinskom upravom

Brazil je potpisao sporazum o trgovini s Palestinskom upravom, što će pridonijeti ekonomskom razvoju te regije i omogućiti Palestini da živi u miru i harmoniji sa svojim susjedima. Ova odluka je rezultat dugogodišnje podrške Brazila Palestini, koja je uključivala priznavanje palestinske države i izgradnju palestinske ambasade u brazilskoj prijestolnici.

Sporazum je potpisan između južnoameričkog trgovinskog bloka Mercosur i Palestinske uprave 2011. godine, a ratifikovan je u petak od strane Brazila. Međutim, još se ne zna hoće li i ostale članice Mercosura slijediti ovaj primjer, s obzirom na političke promjene u nekim od tih zemalja.

Palestinski ambasador u Brazilu, Ibrahim Al Zeben, izjavio je da je odluka Brazila “hrabra, puna podrške i pravovremena”. On smatra da će ovaj sporazum biti efikasan način za podršku miru u Palestini. Trenutna trgovina Palestine s Mercosurom iznosi samo 32 miliona dolara godišnje, ali se očekuje da će ovaj sporazum omogućiti rast trgovine između te regije i Mercosura.

Ovaj sporazum predstavlja konkretan doprinos ekonomskom razvoju Palestine i njenom mirnom suživotu sa susjedima. Njegova ratifikacija od strane Brazila naglašava njihovu podršku palestinskom narodu i njihovu odlučnost da doprinesu stabilnosti u regiji.

Time se otvaraju nova vrata za gospodarsku suradnju između Palestine i južnoameričkih zemalja, što će imati pozitivan učinak na obje strane. Sada je na drugim članicama Mercosura da odluče hoće li i one podržati ovaj sporazum i pridonijeti ekonomskom napretku Palestine.

Brazil nastavlja biti važan saveznik i podrška Palestini, te ovaj sporazum označava korak naprijed u jačanju njihovih odnosa. Nadamo se da će ova odluka potaknuti i druge zemlje da podrže Palestinsku upravu i doprinesu izgradnji ekonomski održive palestinske države koja će živjeti u miru i harmoniji sa svojim susjedima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -