Utorak, 16 Jula, 2024
HomePozitivnoBiznisKašnjenje u izgradnji autoceste Počitelj-Zvirovići: Otvorenje se očekuje ovog ljeta

Kašnjenje u izgradnji autoceste Počitelj-Zvirovići: Otvorenje se očekuje ovog ljeta

Radovi na izgradnji autoceste Počitelj-Zvirovići započeli su krajem 2019. godine, a prvobitni rok za završetak bio je mart 2022. Međutim, probijeni su u nekoliko navrata, što je dovelo do kašnjenja u završetku projekta.

Prema prvobitnim planovima iz Autocesta FBiH, očekivalo se da će otvorenje biti upriličeno do kraja 2023. godine, s obzirom na intenzitet radova u junu te godine. Međutim, to se nije desilo, pa su iz Autocesta FBiH najavili da će dionica biti zvanično otvorena do 1. maja 2024. godine.

Kasnije su se pojavile najave da će vozači moći putovati tom dionicom već prije početka ljetne sezone, nakon što je sanirana pukotina koja je ranije uočena na mostu u Počitelju. Međutim, sada smo već u julu, ljetna sezona je u punom jeku, a još uvijek se ne vozimo novom autocestom.

Prema najnovijim zvaničnim izjavama iz javnog preduzeća zaduženog za izgradnju i održavanje autoputeva u FBiH, očekuje se da će svečano otvorenje biti organizirano upravo ovog ljeta. Vozači su nestrpljivi da iskoriste ovu novu dionicu autoceste, koja će omogućiti brže i sigurnije putovanje između Počitelja i Zvirovića.

Ovaj značajan infrastrukturni projekat doprinijet će privrednom razvoju regije, povećati sigurnost na cesti i olakšati protok vozila. Posjetitelji će također imati koristi od skraćenog vremena putovanja i lakšeg pristupa popularnim turističkim destinacijama u Hercegovini.

Sve oči su sada uprte u nadležne institucije kako bi se završetak projekta ubrzao i što prije omogućilo otvorenje nove autoceste. U narednim sedmicama očekujemo dalje informacije o tačnom datumu otvorenja, a vozači s nestrpljenjem iščekuju da iskoriste benefite ove nove saobraćajnice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -