Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaBlokada puta Crne Gore u EU: Hrvatska spremna na mjere odgovora

Blokada puta Crne Gore u EU: Hrvatska spremna na mjere odgovora

Na pitanje da li će Hrvatska blokirati put Crne Gore ka Evropskoj uniji, ministrica vanjskih i evropskih poslova Gordan Babić Galić izjavila je da se iz protestne note koju je Zagreb uputio Podgorici može iščitati najava mjera odgovora. Izjava je uslijedila nakon što je Crna Gora usvojila Rezoluciju kojom se traži revizija istorije i osporavanje statusa hrvatske manjine u toj zemlji.

Ministrica je istakla da će mjere odgovora biti pažljivo odabrane, ali da daju niz mogućnosti i širok spektar djelovanja. Crna Gora već osjeća posljedice odluke koja je politički nezrela i nedorasla, istakla je ministrica. Dodala je da će hrvatska Vlada i premijer odrediti smjer, vrijeme i način djelovanja.

Babić Galić je izrazila žaljenje što je Crna Gora slomila otvorenu i prijateljsku ruku koju je Hrvatska pružila, prepoznajući to kao slabost umjesto kvaliteta i snage. “Nama nije potrebno pokazivati zube, osim osmijehom. To je narativ onih koji još nisu dostigli civilizacijski nivo stoljeća u kojem živimo”, dodala je ministrica.

Na kraju je naglasila da Rezolucija ne šteti Hrvatskoj, već Crnoj Gori i njenim građanima, iako je, prema njenim riječima, to njena intencija. Hrvatska će u narednom periodu odlučiti o konkretnim mjerama odgovora na poteze Crne Gore.

Važno je naglasiti da je ova izjava ministra Gordan Babić Galić samo jedno od mišljenja iz hrvatske politike, te da će konačna odluka biti donesena na najvišem političkom nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -