Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNapredna stranka najavila bolje izborne rezultate i veći broj kandidata na lokalnim...

Napredna stranka najavila bolje izborne rezultate i veći broj kandidata na lokalnim izborima

Napredna stranka (NiP) danas je najavila da će imati liste za općinska/gradska vijeća u 62 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini te očekuje bolji izborni rezultat u odnosu na prethodne lokalne izbore. Predsjednik stranke, gospodin Muzur, istakao je da je broj lokalnih zajednica u kojima će stranka nastupiti za 50 posto veći u odnosu na prethodne izbore.

NiP će predstaviti 14 kandidata za načelnike i gradonačelnike, od kojih su sedam samostalni kandidati NiP-a, dok su ostali kandidati dio različitih koalicija. Također, stranka će podržati još sedam kandidata.

Poseban osvrt gospodina Muzura bio je na kandidate za načelnike u Kantonu Sarajevo te je izrazio optimizam u vezi sa izbornim rezultatima u tom kantonu.

“U Kantonu Sarajevo imamo zajedničke kandidate koje smo danas prijavili. Nakon ovih lokalnih izbora očekujemo da ćemo imati veći broj načelnika”, izjavio je Muzur.

Gospodin Muzur je komentirao činjenicu da je prijavljen manji broj političkih subjekata za ove lokalne izbore. Izrazio je nadu da će se politička scena ukrupniti te očekuje da će i u Općinskom vijeću Ilidže participirati manji broj stranaka u odnosu na prethodni mandatni period.

Smatra da će takvim smanjenjem broja stranaka biti eliminirane neke negativnosti koje su bile prisutne u disperziranoj političkoj sceni, kao što su politička trgovina, previranja i nestabilnosti.

NiP se nada da će njihove liste i kandidati privući birače i donijeti pozitivne promjene u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -