Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPočeo 20. biciklistički maraton Bihać - Srebrenica u znak sjećanja na žrtve...

Počeo 20. biciklistički maraton Bihać – Srebrenica u znak sjećanja na žrtve genocida

Jutros je sa centralnog trga u Bihaću krenuo 20. biciklistički maraton Bihać – Srebrenica pod motom “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi”. Sa ciljem da pošalju poruku mira i očuvanja sjećanja na žrtve genocida, na ovom putu dugom blizu 500 kilometara, krenulo je 316 biciklista iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Porodicama, prijateljima i građanima, bicikliste su ispratili predstavnici vlasti Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća. Među učesnicima maratona nalazi se i Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća, koji je istakao da 20. godišnjica ovog maratona zaslužuje poštovanje.

“Kontinuitet ovog maratona zaslužuje svako poštovanje. 20 godina je značajan jubilej, bez obzira na to što je čovjek radio. Vjerujem da se ne samo Bišćani i Krajišnici, već i ljudi širom regiona i Evrope, osjećaju isto. Oni odvajaju svoje vrijeme i godišnje odmore kako bi vozili maraton Bihać – Srebrenica, izražavajući svoju solidarnost sa Srebreničanima i odajući dužno poštovanje svim žrtvama genocida iz jula 1995. godine”, kazao je Sedić.

Klub ekstremnih sportova “Limit” već 20 godina okuplja bicikliste sa istom idejom – da pošalju poruku mira i želje da se nikad više ne ponovi tragedija Srebrenice i da se žrtve genocida ne zaborave.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -