Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPrivremene izmjene u saobraćaju zbog događaja u Sarajevu

Privremene izmjene u saobraćaju zbog događaja u Sarajevu

U Sarajevu će doći do privremenih izmjena u režimu saobraćaja zbog događaja koji će se održati u gradu. U period od 11 do 13 sati, nekoliko ulica će biti zatvoreno za promet. Tačnije, ulice koje će biti zahvaćene ovom izmjenom su Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali i Brodac.

Ove izmjene će uticati i na javni gradski prevoz putnika. Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na relaciju Ilidža – Skenderija. Linija 31e Vijećnica – Dobrinja će također imati izmjene u polaznom terminalu i dijelu trase. Polazak linije će biti sa terminala Trg Austrije, dok će na relaciji Skenderija – Trg Austrije saobraćati trolejbuskom trasom.

Vozila koja saobraćaju na trolejbuskim linijama za Jezero (102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero) će biti preusmjerena na okretnicu Trg Austrije. Na autobuskim i minibuskim linijama koje prolaze kroz ulicu Alipašina i dio ulice Maršala Tita moguće je očekivati kraći zastoj prilikom prolaska kolone kroz ove ulice.

Ove privremene izmjene u saobraćaju su uvedene zbog događaja koji će se odigrati u gradu, a mjere su preduzete kako bi se osigurala sigurnost i olakšalo odvijanje saobraćaja u ovom periodu. Građane molimo za razumijevanje i strpljenje tokom ovih izmjena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -