Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMirza Selimbegović kandidat za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad

Mirza Selimbegović kandidat za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad

Mirza Selimbegović, dosadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad, potvrđen je kao kandidat za novi mandat na sjednici statutarnih organa Naroda i Pravde. Selimbegović je u prethodnom mandatu obavljao ovu funkciju od 2020. do 2024. godine, vodeći Općinsko vijeće koje se istaklo kao jedan od najaktivnijih lokalnih parlamenata.

Odlučeno je da stranke koje čine koaliciju “Trojka” imaju zasebne liste za Općinsko vijeće Novi Grad, dok će program rada načelnika Novog Grada biti zajednički dogovoren na nivou koalicije. Ovoj odluci prethodilo je potvrđeno opredjeljenje za saradnju sa drugim političkim subjektima na području Novog Grada, te će se intenzivirati razgovori sa njima u narednom periodu.

Jedna od novina je da će pri izradi programa rada načelnika učestvovati i svi drugi zainteresirani politički subjekti i pojedinci, koji će imati priliku da dostave svoje prijedloge za poboljšanje ukupnog ambijenta za život u Novom Gradu.

Mirza Selimbegović svojim iskustvom i predanim radom dokazao je svoj integritet i vještine vođenja lokalnog parlamenta. Njegova kandidatura za novi mandat potvrđuje povjerenje koje su mu građani Novog Grada ukazali tokom prethodnog mandata.

Općinsko vijeće Novi Grad, koje je većinom činila koalicija “Trojka”, ostvarilo je broj održanih sjednica, usvojenih akata i ukupan rad koji ga svrstava među najaktivnije lokalne parlamente.

Nastavkom saradnje sa drugim političkim subjektima, kao i uključivanjem ostalih zainteresiranih pojedinaca u izradu programa rada, Novi Grad ima priliku za daljnje unapređenje i stvaranje povoljnog ambijenta za život svojih građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -