Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Rimac još uvijek nije raspisao konkurs za imenovanje Upravnog odbora KCUS-a

Ministar Rimac još uvijek nije raspisao konkurs za imenovanje Upravnog odbora KCUS-a

Resorni ministar Nediljko Rimac još uvijek nije raspisao konkurs za imenovanje Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS). Ove informacije je potvrdio član Privremenog upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović za Klix.ba.

Stevanović je izjavio da su ovo “igranke bez prestanka” i dobro osmišljena igra prije imenovanja Privremenog upravnog odbora. Rok za raspisivanje konkursa za imenovanje Upravnog odbora je prošao prije šest mjeseci, ali Ministarstvo još uvijek nije poduzelo korake.

“Mi smo još u februaru upozoravali na to, ali se ministar još uvijek nije udostojio raspisati konkurs. Zašto – to treba njega pitati, ali i zašto opstruira sve što se tiče KCUS-a”, izjavio je Stevanović.

Podsjećamo da je Ministarstvo zadržalo saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na poziciju stalnog direktora KCUS-a. Umjesto njega, trenutno funkciju obavlja Alen Pilav.

Odsustvo jasne akcije resornog ministra izaziva zabrinutost u KCUS-u, posebno s obzirom na važnost ustanove za zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine.

Ovaj propust rezultira nedostatkom stabilnosti i smjernica za buduće poslovanje KCUS-a. Imenovanje Upravnog odbora ključno je za uspostavljanje aktivnog upravljanja i odlučivanja u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji.

S obzirom na trenutnu situaciju, nadamo se da će ministar Rimac što prije prepoznati važnost raspisivanja konkursa i imenovanja odgovarajućeg Upravnog odbora kako bi KCUS mogao normalno funkcionisati i pružati usluge pacijentima.

Ukoliko se nastavi odlaganje konkursa, to bi moglo otežati daljnji rad KCUS-a i negativno utjecati na kvalitet zdravstvene zaštite koju ova institucija pruža građanima Sarajeva i šire. Ministarstvo je pozvano da hitno djeluje i riješi ovaj problem kako bi se osiguralo kvalitetno zdravstvo za sve građane Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -