Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVučić: Neka se bave rezolucijama, mi ćemo se fokusirati na razvoj

Vučić: Neka se bave rezolucijama, mi ćemo se fokusirati na razvoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas novinarima u Nišu da ne želi da se bavi rezolucijama i dronovima, već da se fokusira na razvoj zemlje.

“Neka se oni bave rezolucijama i dronovima, a mi ćemo se posvetiti izgradnji i rastu Srbije”, izjavio je Vučić.

Ova izjava dolazi kao odgovor na nedavne prijedloge predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, koji je tijekom nedavne posjete Rimu predložio italijanskim poslanicima rezoluciju podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Vučić je istakao da Srbija želi imati dobre odnose sa svim zemljama, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, ali da će se više usredotočiti na izgradnju infrastrukturnih projekata poput pruga i puteva.

S druge strane, uslijed toga, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić izjavio je da BiH posjeduje kamikaza dronove. Međutim, glasnogovornik Ministarstva obrane BiH u izjavi za medije demantirao je ove tvrdnje.

U međuvremenu, Denis Bećirović je nastavio s porukama putem društvenih mreža. Nedavno je objavio snimak drona uz poruku da je to “najbolji penicilin za razdruživanje”.

Dakle, dok se političari bave rezolucijama i snimcima dronova, Vučić naglašava važnost razvoja zemlje i infrastrukturnih projekata. Kako će ova situacija utjecati na odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine, ostaje za vidjeti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -