Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHU Školske Objekte na Području Stari Grad Ulaže Se Oko 7 Miliona...

U Školske Objekte na Području Stari Grad Ulaže Se Oko 7 Miliona KM

Općina Stari Grad u Sarajevu planira ulaganje od oko 7 miliona KM u rekonstrukciju školskih objekata na svom području. Ovaj projekat, pored važnosti za obrazovni proces, ima i estetski značaj za grad.
Načelnik Općine Stari Grad, gospodin Čengić, ističe da će ovaj projekat poboljšati sliku grada te da će rekonstrukcija saobraćajnice, trotoara i tramvajskih šina učiniti ovaj dio grada ljepšim. Ukupna vrijednost ugovora iznosi oko dva miliona KM.
Gradonačelnica Karić naglašava da je obnova fasada u gradskoj jezgri prioritetni projekat Grada Sarajeva već treću godinu zaredom. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Općinom Stari Grad i Ministarstvom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, projekt je moguće realizovati.
Sanacija fasada i renovacija zgrada ne samo što će poboljšati uslove za odvijanje obrazovnog procesa i energetsku efikasnost, već će i estetski obogatiti ovaj dio grada. Također, ova zgrada je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.
Projekt je skup, ali gradonačelnica Karić vjeruje da su sredstva opravdana, kako zbog estetskih razloga, tako i zbog sigurnosti učenika i osoblja škole. Ranije je potpisan sporazum o zajedničkoj saradnji na ovom projektu, a izvođači će biti angažovani već naredne sedmice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -