Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHStranka Snaga naroda pod istragom zbog spota sa poznatim političarima

Stranka Snaga naroda pod istragom zbog spota sa poznatim političarima

Stranka Snaga naroda, koja je osnovana prošle godine u Zenici, našla se pod istragom Centralne izborne komisije (CIK) nakon što je objavila predizborni spot. U spornom spotu pojavljuju se članovi stranke, među kojima su i poznata politička imena.

Predsjednik stranke Ramo Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Arnel Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak, ali i Naser Orić te Sefer Halilović, svi su se pojavili u ovom spotu koji dijeli ime sa strankom.

CIK BiH je odlučio pokrenuti istragu protiv stranke Snaga naroda zbog sporne reklame. Stranka se suočava s mogućim krahom predizborne kampanje ukoliko se dokaže kršenje izbornih propisa.

Ova vijest dolazi nakon što je CIK kaznio i Našu stranku zbog promoviranja digitalizacije i ukidanja Centralnog izbornog povjerenstva (CIPS). Naša stranka mora platiti kaznu od 3.000 KM i ukloniti sporne objave s društvenih mreža.

Osim toga, i kandidat Naše stranke Nermin Deljkić mora ukloniti spornu objavu. CIK BiH je odlučno u borbi protiv svih oblika kršenja izbornih propisa i nastoji osigurati fer i transparentne izbore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -